Bistro: Po - Pá 11:00 - 13:30
V našem menu si najdou své vegetariáni, vegani i lidé citliví na lepek. Je možné domluvit alternativu veganských a bezlepkových dezertů, pokud nejsou na jídelníčku, tak na objednávku.
Na vaření používáme špaldovou, kukuřičnou, případně žitnou moukou, na slazení používáme
kvalitní
třtinový cukr, nebo med. Vaříme bez vegety, umělých dochucovadel a instantních
přípravků.
Menu 22.4.-26.4.2024
Pondělí 22.4.
Polévky:
1. Kuřecí kari polévka, bageta
42,-/52,-
(kuřecí maso, cibule, česnek, rýže, rajčata, zázvor, citrón, kari, bylinky, sůl)
2. Italská Orzzo polévka s těstovinovou rýží , bageta
42,-/52,-
(špenát, kořenová zelenina, rajčata, cibule, česnek,bazalka,koření,bylinky)
Hlavní chod:
3. Masové karbanátky zjemněné dýní, bramborová kaše, zelný salát
135,-
(dýně, vepřové maso, zelí, strouhanka, špaldová mouka,brambory,slun.Olej,máslo, mléko,česnek,cibulka)
Saláty:
4. Farmářský salát, bagetka
42,-/52,-
(celer, mrkev, polníček, pórek, petrželka, majonéza, koření, bylinky)
5. Řecký těstovinový salát s rajčaty a olivami a sýrem feta/tofu
42,-/52,-
(Těstoviny,rajče, černé olivy, oregano, česnek, olivový olej, citrónová šťáva, sůl, pepř)
Dezert:
6. Apple pie s domácím vanilkovým pudinkem a brusinkami
35,-
(špaldová mouka, máslo, třtinový cukr, jablka, mléko, vejce, vanilkový pudink, brusinky)
Úterý 23.4.
Polévky:
1. Celerovo – bramborový krém s pečeným česnekem a krutónky,bageta
42,-/52,-
(celer, brambory, smetana, špaldová mouka, koření, bylinky)
2. Vietnamská kuřecí polévka Pho ga
42,-/52,-
(kuřecí maso, rýžové nudle,zázvor, cibule, chilli, česnek,byliny, koření)
Hlavní chod:
3. Palačinky plněné špenátem a krůtím masem a pečená červená řepa s máslem / vegan pouze ze špenátem
135,-
(cibule, česnek, zázvor, rajčata, kuřecí maso/sója, rýže, jogurt, smetana/rostlinná smetana rostlinný olej,limeta)
Saláty:
4. Zeleninový salát s kuskusem, cizrnou a balkánským sýrem, bagetka
42,-/52,-
(kus kus, cizrna, rajčátka, balkánský sýr, cizrna, olivy, červená cibule, olivový olej, citrónová šťáva, salátová okurka, čerstvé oregano, sůl)
5. Vaječný salát se žampióny a kukuřicí, bagetka
42,-/52,-
(vejce, žampióny, kukuřice, šalotka, majonéza, koření, bylinky)
Dezert:
6. Pražský koláč s pudinkovým tvarohem a drobenkou
35,-
(špaldová mouka, rostlinný olej, vejce, třtinový cukr, pudink, tavroh, máslo, droždí)
Středa 24.4.
Polévky:
1. Krémová polévka z pečených paprik
42,-/52,-
(kapie, brambory, smetana, máslo, cibule, kukuřičná mouka)
2. Francouzská cibulačka se sýrovým toustem
42,-/52,-
(cibule, kuřecí vývar, bílé víno, máslo, smetana, špaldová mouka, bylinky, koření, chléb)
Hlavní chod:
3. Pečená krkovička na medu, šťouchané brambory a fazolky na slanině / pečené portobelo, šťouchané brambory a zelené fazolky na česnek
135,-
(krkovice, sádlo, med, česnek, dijonská hořčice, brambory, fazolky, slanina, máslo, bylinky)
Saláty:
4. Jemný salát se šunkou a sýrem na ledovém salátu, bageta
42,-/ 52,-
(kvalitní šunka, gouda, majonéza, bylinky, cibulka, koření)
5. Salát z červené řepy s jablky a žervé, bagetka
42,-/52,-
(řepa, rukola, jablka, celer, dijonská hořčice, olivový olej, balzamiko, vinný ocet, koření)
Dezert:
6. Míša řezy s čokoládovou ganáží
45,-
(tvaroh, smetana, máslo,čokoláda, třtinový cukr,špaldová mouka,vejce,kakao,prášek do pečiva,olej)
Čtvrtek 25.4.
Polévky:
1. Špenátová polévka s kešu pestem, krutónky
42,-/52,-
(špenát, zeleninový vývar, špaldová mouka, smetana, kešu,bazalka, česnek, koření, bylinky)
2. Kuřecí vývar s nudlemi a zeleninou, bagetka
42,-/52,
(kuře, kořenová zelenina, špaldová mouka, vejce, koření, bylinky)
Hlavní chod:
3. Gnocchi se smetanovo-sýrovou omáčkou,brokolicí a kuřecím masem nebo bez, listový salát
135,-
(noky, kuřecí, smetana,brokolice,gouda,maozarella koření, bylinky, zelenina, slunečnicový a olivový olej)
Saláty:
4. Luštěninový salát ze 3 čoček a cizrny,bagetka
42,-/52,-
(červená čočka,hnědá čočka,beluga,cizrna,pórek,mrkev,kurkuma,slun.olej,koření,sůl,pepř)
5. Barevný salát z vařeného kuřátka , bagetka
42,-/52,-
(vařené kuře, ananas, zelený hrášek, mandarinky, petrželka, majonéza, kysaná smetana, sůl, pepř)
6. Šumavský bác a zelný salát s křenem
59,-
(brambory, vejce, sádlo, koření, sůl, kyselé a čerstvé zelí, mrkev, křen, jablko, rostlinný olej)
Dezert:
7. Ovocný koktejl s vanilkovým krémem
45,-
(vanilkový pudink,mascarpone,vanilka, ovoce, piškot)
Pátek 26.4.
Polévky:
1. Hovězí vývar POT AU FEU chléb
42,-/52,-
(polévka vývarového typu- mrkev, kořenová zelenina, květák, pórek, cibule, hovězí maso)
2. Žampiónový krém, krutonky s bylinkovým máslem
42,-/52,
(žampióny, zeleninový vývar, pohanková mouka, smetana, koření, sůl, cibule, olej)
Hlavní chod:
3. Čočka na kyselo sypaná cibulkou s opečenou uzeným a volské oko/ uzeným tofu a kyselá okurka
135,-
(čočka, cibulka, česnek, dušená šunka/uzené tofu, rostlinný olej, bylinky, koření, okurka)
Saláty:
4. Panzanela s pečenými rajčaty
42,-/52,-
(rajčata, olivový olej, světlý chléb, salátové listy, bazalka, mozzarella/bílé tofu, koření, citrón)
5. Jemný zeleninový salát s kuřecím masem nebo s tofu pro vegetariány, bagetka
42,-/52,-
(zelenina, ledový salát, bazalka, jogurt)
Dezert:
6. Švestkové knedlíčky v tvarohovém těstě, obalené mákem a máslem
55,-
(varohové těsto, švestky, třtinový cukr, mák, máslo)
Polévku prodáváme malou/velkou misku, porce salátu je malá/velká
K pití je možné si objednat domácí citronádu se třtinovým cukrem za 10,- Kč
Obsah alergenů sdělíme na požádání
!Recyklace a používání šetrných čisticích prostředků je pro nás samozřejmost!
Ceny jsou pohyblivé vzhledem k cenám na trhu zboží
Určeno ke přímé spotřebě