Bistro: Po - Pá 11:00 - 13:30

Menu 15.4.-19.4.2024

Pondělí 15.4.

Polévky:

1. Pikantní hustý vývar s vepřovým masem s asijskými nudlemi

42,-/52,-

(kvalitní vepřové maso, kořenová zelenina, nudle, vejce, sójová omáčka, bylinky, koření)

2. Hráškový krém a krutónky s bylinkovým máslem

42,-/52,-

(kořenová zelenina, hrášek, cibule, olivový olej, rostlinná smetana, máslo, koření, bylinky, kukuřičná mouka)

Hlavní chod:

3. Vepřové maso/tofu s dušenou mrkví a brambor s máslem

135,-

(mrkev, cibule, třtinový cukr, brambory, máslo/alsan, petrželka, vepřové maso/lahůdkové tofu, koření)

Saláty:

4. Pestrý zeleninový salát se sýrem

42,-/52,-

(riccota, okurky, rajčata, ředkvičky, paprika, jarní cibulka, sladkokyselá zálivka)

5. Čočkový salát s restovanou hlívou ústřičnou, rajčaty a balkánským sýrem nebo tofu, bagetka

42,-/52,-

(hnědá čočka, nakládané žampióny, rajčata, jarní cibulka, petrželka, olivový olej, citrónová šťáva, česnek, , sůl, pep)

Dezert:

6. Bublanina s lesním ovocem a ořechy

35,-

(špaldová mouka, třtinový cukr, rostlinný olej, vejce, jedlá soda, lesní ovoce,ořechy)

Úterý 16.4.

Polévky:

1. Krkonošské kyselo s houbami, chléb

42,-/52,-

(houby, kvásek, kmín, brambory, máslo, smetana, polenta, vejce)

2. Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky, pečivo

42,-/52,-

(mrkev, celer, petržel, zelený hrášek, fazolové lusky, petrželka, zeleninový vývar, koření, droždí, krupička, vejce/chia)

Hlavní chod:

3. Indická Tikka Masala s kuřecím masem a voňavou rýží , kimcchi

135,-

(cibule, česnek, zázvor, rajčata, kuřecí maso/sója, rýže, jogurt, smetana/rostlinná smetana rostlinný olej,limeta)

Saláty:

4. Salát „Zelená fazolka“ se sušenou kýtou/ uzeným tofu, rajčaty a česnekem , bagetka

42,-/52,-

(fazolky, slunečnicový olej, sušená kýta/ tempeh, cibule, česnek, koření)

5. Řecký zelný salát se zeleninou, olivami a balkánem, bagetka

42,-/52,-

(zelí, salát, černé olivy, cuketa, červená cibule, balkánský sýr, bylinky, koření, olivový olej)

Dezert:

6. Kakaové řezy s pudinkem a zakysankou i veganská varianta

35,-

(lité těsto, kakao, vanilkový puding, kysaná smetana, skořice)

Středa 17.4.

Polévky:

1. Staročeský kaldoun s játrovými knedlíčky, chléb

42,-/52,-

(kuřecí droby, kořenová zelenina, máslo, cibule, česnek, koření)

2. Krémová květáková polévka s pomerančovou vůní a celozrnnou pangrattou

42,-/52,-

(kořenová zelenina, květák, brambory, smetana, česnek, celozrnné pečivo, oliv. olej, pomeranč)

Hlavní chod:

3. Kuřecí steak s rajčatovou salsou, půlky brambor,tvarohový dip s petrželí a česnekem

135,-

(kuřecí maso,avokádo,rajče,brambory,cibule,koriandr,jalapeňo,tvaroh,petržel,olivový olej)

Saláty:

4. Bramborový salát s tuňákem a fazolkami , bagetka

42,-/ 52,-

(brambory, tuňák, fazolky, vejce, černé olivy, olivový olej, dijonská hořčice, balsamiko, majonéza, koření)

5. Waldorfský salát na listovém salátku , bagetka

42,-/52,-

(celer, řapíkatý celer, modrý sýr, JABLKA, vlašské ořechy, zakysaná smetana, majonéza, třtinový cukr, koření)

Dezert:

6. Špaldové rolky s banánem a čokoládou 2ks

35,-

(špaldová mouka, třtinový cukr, droždí, rostlinné mléko, tuk, vejce/ chia, banán, čokoláda)

Čtvrtek 18.3.

Polévky:

1. Slepičí vývar s nudlemi, pečivo

42,-/52,-

(slepice, zelenina, vejce, špaldová mouka, koření, bylinky, cibule, česnek)

2. Dršťková polévka z hlívy ústřičné, chléb

42,-/52,

(hlíva ústřičná, kořenová zelenina, cibule, česnek, bylinky, rostlinný olej, koření)

Hlavní chod:

3. Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí nebo špenát, cibulka / Plněné bramborové knedlíky pohankou

135,-

(krupice,brambory,uzené maso,cibule,česnek,kysané zelí,špenát,vejce,smetana,olej,koření,sůl)

Saláty:

4. Kuřecí/tofu salát s medovo - hořčičnou zálivkou, bagetka

42,-/52,-

(grilované kuřecí prsíčko, barevné kapie, červené fazole, med, dijonská hořčice, koření, bylinky, olivový olej)

5. Kapustový salát s hruškami a pršutem/uzeným tofu

42,-/52,-

(Kapusta, hrušky, pršut/tofu, dijonská hořčice, vlašské ořechy, citrón,olivový olej, sůl, pepř, med/javorový sirup)

6. Francouzský sýrový koláč

59,-

Dezert:

7. Kávové tiramissu s bílým jogurtem a lemod curd

45,-

(cukrářské piškoty, tvaroh,mascarpone, káva, třtinový cukr)

Pátek 19.4.

Polévky:

1. Cizrnový krém, chlebové krutónky

42,-/52,-

(zeleninový vývar, žlutý hrách, cibule, česnek, olivový olej, kukuřičná mouka, koření, bylinky)

2. Česnečka s kroupami a uzeným kolínkem, chlebové krutóny i veganská

42,-/52,

(zeleninový vývar, česnek, kořenová zelenina, kroupy, vejce, koření, bylinky)

Hlavní chod:

3. Zapečená zelenina s batáty a se sýrem, kvašená zelenina a bylinkový dip

135,-

(brokolice,mrkev,květák,batáty,brambor,petrželka,vejce,smetana,gouda,sůl,pepř,červená cibule,tvaroh,bylinky,ředkev,řepa)

Saláty:

4. Marocký mrkvový salát, bagetka

42,-/52,-

(mrkev, pohanka, červená čočka, zázvor, bylinky, cibule, česnek, olivový olej, bylinky, koření)

5. Šopský salát

42,-/52,-

(rajčata, papriky, okurky, balkán, sůl, pepř, bylinky, vinný ocet)

Dezert:

6. Lívance z špaldové mouky ve skořicovém cukru s pečenými jablky a kysanou smetanou

55,-

(těsto, ovoce, kysaná smetana, vanilka, třtinový cukr, olej)

Kavárna - Zavřeno

boom